fredag 26 september 2014

Inte rasist? Varför uttalar du dig då som en?

En SD-ledamot i Avestas kommunfullmäktige lade upp en bild där han klätt ut sig till Adolf Hitler på Facebook. Men, han är inte rasist, förklarar han för Avestas tidning. Förklaringen är att han skulle gå på maskerad där man skulle vara klä ut sig till någon som var känd. Så han klädde ut sig till Hitler för att "om det är någon som är känd så är det han". Jag reflekterar då över att det finns ett stort antal andra personer som är kända som man lika gärna kunde ha klätt ut sig till. Om han nu inte var rasist, varför klädde han inte bara ut sig till någon känd artist?

Precis som många andra Sverigedemokrater verkar han även lida av minnesförlust. Han menar att han inte kommer ihåg vad de rasistiska inläggen på hans facebook-sida kom ifrån. Undrar om det är någonting som smittar av sig när man går med i partiet...


  • Catharina Strandqvist, en SD-politiker, sågs på en bild där hon bär armbindel med hakkors på en fest. Hon hävdar bestämt att hon absolut inte har gjort någonting sådant. Sedan så "kommer hon ihåg" att detta var ett skämt som hon gjorde när hon var berusad.
  • Tre högt uppsatta SD-politiker attackerade komikern Soran Ismail ute på stan i det som senare kom att kallas Järnrörsskandalen. De anklagade honom för att "inte vara svensk", kallade en kvinna för hora och använde skällsord som beväpnade sig med järnrör för att de kände sig "hotade" av en man som de kallade "blatte-lover". Detta fick stor uppmärksamhet i media och männen fick lämna sina tjänster. I SVT:s utfrågning hävdar ändå Jimmy Åkesson att han inte vet vad järnrörsskandalen är för någonting.  Dessutom hävdar de tre SD-politikerna att de inte har sagt eller gjort någonting rasistiskt, sexistiskt eller aggressivt, trots att det finns en film som de själva har spelat in där de ses göra grova uttalanden.
  • Det framkom att en SD-ledamot hade haft kontakt med nazister. Han uppgav att han "inte visste vilka han pratade med".
  • En annan SD-politiker i Eda skrev hotfulla inlägg om Zlatan på sitt Facebook-konto. Senare hävdar han att det måste ha varit någon annan som skrev inläggen.
Sverigedemokraterna hävdar bestämt att de inte är ett rasistiskt parti, trots skandal efter skandal. Men man måste till slut erkänna att ett parti som står för människors lika värde har inte en så hög koncentration av människor med rasistiska åsikter i toppen på sina vallängder.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar