måndag 22 september 2014

Blixtar, dunder och hårda vindar

Nu har hösten kommit på riktigt. Igår när jag var ute och övningskörde började regnet att smattra mot rutan och blixtar korsade himlen säkert en gång i minuten. Jag och pappa sprang de 200 metrarna från parkeringen till Ica och hann bli helt blöta innan vi kom fram. När vi stod i kassan såg jag hur himlen lystes upp och en kraftig smäll, som när man slår på metall, hördes nästan direkt efteråt. Det kändes som om man var mitt i ett krig.

Idag var det likadant. Bara nio grader, regn och grått väder under hela dagen. Jag cyklade till tågstationen fortare än jag någonsin har gjort (tror att det bara tog nio minuter). Men, även fast att det var kallt och jag önskade att jag hade haft vantar, så tyckte jag om det. Vinden som blåste i ansiktet, de blöta dropparna som föll över mig, fick mig att känna mig uppfriskad. Det kan låta konstigt, men jag tycker faktiskt om höstregn. Jag gillar den mysiga tiden då löven blir gula, det är blåsigt ute och man kan sitta inne i värmen medan det mörknar ute på kvällen. Jag tänker på sången Dripp dropp i Bambi, som var en film som jag tyckte mycket om när jag var liten (även om den egentligen handlar om våren).


Dessutom är ju hösten den tid då jag fyller år. Det är mindre än en månad kvar nu. Sedan är jag myndig, med allt det innebär.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar