måndag 4 augusti 2014

Hissa och dissa

Det är dags för hissa och dissa igen. Jag har tänkt att köra det på måndagar varannan vecka eftersom att det är både kul och enkelt att skriva om, och dessutom blir många läsare intresserade.

Det som jag hissar den här veckan är:

Vatten. Det är så varmt att jag bara vill dricka hela tiden. Sitter man i solen så svettas man även om man sitter still. För att inte tala om när man springer. Att träna i den här värmen är hemskt, svetten rinner och man blir tvungen att stanna och dricka många gånger. Dessutom badar jag och duschar mycket för att svalka kroppen. Så just nu är jag väldigt glad att det finns vatten.

Det som jag dissar är:

Krig. Det känns som om det är krig överallt nuförtiden. Inbördeskrig i Ukraina, blodiga konflikter i Israel-Palestina, Isis som terroriserar Iraks och Syriens invånare, och oroligheter i Libyen. Dessutom har jag läst idag om att det är någon ny konflikt mellan Armenien och Azerbajdzjan.

Krig har väl alltid funnits, och kommer tyvärr alltid att finnas. Jag tror att det alltid kommer att finnas människor som blir arga och börjar bråka, samma sak med länder. Men det är inte bra för det. Just nu är det lite deprimerande att varje gång man kollar upp nyheterna så ser man rubriker om att människor dödats i konflikter, eller att de flyr för att slippa dödas. Nej, jag hoppas att det lugnar ner sig i världen snart. Såhär vill jag inte ha det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar