tisdag 19 augusti 2014

Vilken årstid föredrar du?

För någon månad sedan var vi mitt uppe i den ovanligt varma sommaren. Det var 30 grader varmt varje dag och man svettades fast att man satt still. Jag försökte klä mig i bikini så ofta jag kunde eftersom att det var så varmt att man inte ville ha något annat på sig.

Nu har nog sommarens varmaste tid varit. Och hösten närmar sig. Men det gör ingenting, för jag gillar hösten. Jag gillar alla årstider. Alla är bra på sitt sätt, precis som människor.


Jag gillar vintern för att det finns snö. Man kan åka både längdskidor och utför och jag tycker om att göra båda delarna. Dessutom tycker jag att julen är en mysig högtid. Jag har alltid gillar när adventsljusstakar lyser i mörkret och man sitter inne i köket, äter pepparkakor och lyssnar på julmusik. 

Jag gillar våren när man har tröttnat på snön och mörkret och bara vill att snön ska försvinna och värmen komma tillbaka. Det är så härligt när det börjar bli ljusare ute, det hemska snöslasket försvinner och det börjar bli grönt i naturen igen. Fåglarna kvittrar, man kan ta en tunnare jacka och det är inte kolsvart när man ska gå hem på kvällarna.
Jag gillar sommaren när det är så varmt att man kan gå med kortbyxor och linne utan att frysa. När alla blommor har slagit ut och naturen är full av färger och dofter. Att gå barfota i gräset, dyka från bryggan ner i lagom varmt vatten, det är härligt. Dessutom är det sommarlov och man är fri att göra det som man har lust med.

Jag gillar hösten när trädens löv får fina färger. När det blir lite kallare, lite mörkare. Det är lite mysigt på höstkvällar när det blåser ute och ett mysigt duggregn faller över de gula löven som ligger som en matta på marken. Det är också på hösten som jag har min födelsedag. I min familj har vi haft en tradition att samla in gula löv och hänga upp i ljuskronan i vardagsrummet när vi har släktkalas.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar