måndag 11 augusti 2014

Året - en cirkel eller ett rakt streck?

För några dagar sedan satt jag inne på Bloggportalens hemsida och klickade mig in på olika kända bloggar. Jag läser inte så många av dem i vanliga fall. Kända bloggar brukar mest handla om kända människors vardagsliv där de lägger upp bilder på sig själva när de gör helt vanliga saker (som dock kan kosta mycket pengar emellanåt) och jag brukar tröttna fort på dem.

Blondinbellas blogg är ett typiskt exempel. Själva namnet Blondinbella avskräcker mig från att gå in på sidan. Det får mig att associera till omogna tjejer i fjortonårsåldern som sitter och fnittrar i något hörn, tror att de äger världen och är allmänt stöddiga mot de som inte är lika coola. Men tro det eller ej, jag hittade faktiskt någonting intressant på hennes sida idag. 

I inlägget Månaderna mentalt skriver hon om hur hon ser året med alla månader framför sig när hon tänker. Hennes bild är att det är ett rakt streck från januari till maj, sedan ett lodrätt streck neråt från maj ner till september, rakt igen fram till december och sedan upp till januari igen. Hennes pojkvän såg året som en rund ring där månaderna var utplacerade ungefär som timmarna är placerade på en klocka. 

Jag blev förvånad för så ser det inte alls ut för mig. Min bild av året är en vågrät linje där månaderna kommer efter varandra. Skulle jag rita upp det skulle det se ut ungefär såhär.


Jag har alltid tyckt att det har varit intressant med att man kan se saker på olika sätt. Jag skulle vilja veta om färger såg olika ut för olika människor. Det finns ju färgblinda, så därför borde det kunna finnas människor som ser färger på ett annat sätt, till exempel att det som jag ser som rött ser ut som det som jag kallar grönt för någon annan. Det är ju som sagt väldigt svårt att bevisa, eftersom att båda har lärt sig att den färgen heter röd. Men det skulle vara intressant att veta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar